Buğday Nişastası
Nişasta, bitkilerin fotosentez süreci sırasında ortaya çıkan temel bir üründür. Nişasta, buğday tanesinin filizinden elde edilir. Ekmek, hamur işi, kek, bisküvi, toz ürünler, çorbalar, soslar gibi çeşitli gıda türlerinin üretiminde kullanılabilir. Aynı zamanda, ürünün paketlenmesi yoluyla son kullanıcı tüketimi için perakende olarak da tüketilebilir. Soslar, Soslar ve Çorbalar: ısıyı hızlı bir şekilde iletir, koku iyileştirir, yumuşak bir yapı sağlar ve emülsiyon stabilitesini korur. Kaplamalı Ürünler: yapışmayı artırır, kızartma sırasında yağ emilimini azaltır. Tahıllar: şişme ve gevreklik sağlar. Bebek maması: viskoziteyi ve kokuyu artırmak için stabilizatör görevi görür. Toz formundaki Puding ve diğer Tatlılar, Kekler, Donutlar, Krepler ve Waffle'lar: yumuşaklığı, akışkanlığı ve tadı artırır, nem, emilim, viskozite, difüzyon ve ürünün genel yapısını kontrol etmeyi sağlar. Hassas kokuları asla maskelememektedir.